Frambozen macarons

Frambozenmacarons-receptZoals je wellicht al eerder op mijn blog hebt gezien, post ik zo nu en dan recepten van mijn vriendinnen en familie. Zo zijn deze heerlijke frambozen macarons gemaakt door mijn zus. Het maken van een goede macaron, zoals in de etalage van de Franse banketbakker, is nog niet zo eenvoudig. Althans, dat dacht ik altijd, totdat mijn zus deze foto’s stuurde en haar recept deelde. Ze heeft mij overtuigd dat macarons helemaal niet zo ingewikkeld zijn als het lijkt. Aangezien ik afgelopen zomervakantie in Frankrijk weg heb staan zwijmelen bij al die felgekleurde zoetigheid moest ik dit recept wel posten. Het wordt hoogtijd dat we onze angst overboord gooien, hup aan de slag, bakken die macarons!

Ingrediënten

Macarons
3 eiwitten
50g fijne kristalsuiker
200g poedersuiker
120g amandelmeel
mespuntje zout
roze of rode kleurstofFrambozen botercrème
120g roomboter (kamertemperatuur)
75g poedersuiker
75g frambozen


Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 150C graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop in een vetvrije kom de eiwitten samen met het zout stijf, voeg vervolgens geleidelijk (lepel voor lepel) de suiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan (tip zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn).
  2. Voeg als je eiwitten stijf zijn de kleurstof toe, houd er rekening mee dat de kleur lichter wordt tijdens het bakken dus maak je beslag iets feller dan je je eindresultaat wilt hebben.
  3. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker en spatel dit door je beslag. Zorg dat je goed mengt anders kunnen je macarons gaan scheuren in de oven. Pas op dat je niet te lang mengt want dat gaat ten koste van de luchtigheid.
  4. Schep het beslag in een spuitzak en spuit kleine rondjes op de bakplaat (teken eventueel van te voren cirkels zodat je macarons straks mooi gelijkmatig zijn). Sla flink met je bakblik op het aanrecht zodat de luchtbelletjes uit het deeg kunnen ontsnappen, zo voorkom je eventuele scheurtjes in je macarons.
  5. Laat je macarons minimaal een half uur ‘drogen’ op kamertemperatuur voordat je ze afbakt. Er vormt zich een dun vliesje over de macarons heen wat ervoor zorgt dat ze mooi omhoog komen wanneer je ze afbakt (het zogenaamde ‘voetje’ van de macaron). Bak de macarons gedurende circa 20 minuten.
  6. Maak ondertussen de botercrème: doe de frambozen in de blender of staafmixer en maal tot je een fijne puree hebt. Zorg ervoor dat je geen grove stukjes meer hebt (of zeef de puree alvorens je hem gebruikt).
  7. Klop de boter zacht en romig totdat deze bleek van kleur is en voeg vervolgens de poedersuiker toe (pas op! dit kan stuiven). Voeg daarna je frambozenpuree toe en meng totdat je een mooi geheel hebt.
  8. Als je macarons afgekoeld zijn (anders smelt je botercrème) kun je de macarons gaan samenstellen. Schep de botercrème in een spuitzak en spuit op de helft van macarons een cirkel botercrème, gebruik de andere helft van de macarons als deksel en druk deze er voorzichtig bovenop.

Frambozenmacarons-recept Frambozen-macarons-recept

Zeg nou zelf, een prima te volgen recept als je ’t mij vraagt! Hoewel de macaron qua smaak niet bovenaan mijn favoriete koekjes-lijstje staat, ben ik verliefd op de looks van dit koekje. Je kunt er hele Pinterest boards mee vullen en nog steeds niet verveelt raken van deze Franse klassieker, een must-bake voor de avontuurlijke bakker!

 

2 gedachten over “Frambozen macarons

  1. ik heb ze laatst gemaakt ze waren super lekker en niet gebroken! daarnaast heb ik nog een tip voor de mensen voor het spuiten op de bakplaat probeer geen rondjes te maken maar probeer em stil te houden en dan druk zetten want dan zien ze er een stuk mooier uit!

    Like

Plaats een reactie