
Ingrediënten
3 stelen rabarber
5 á 6 rijpe aardbeien
200g suiker
600ml wodka
Instructies
- Snijd de aardbeien in vieren en de rabarberstelen in dunne reepjes, doe deze in een grote weckpot of limonadefles. Giet met behulp van een trechter de kristalsuiker en de wodka erbij.
- Sluit de pot of fles goed af, schud even om alles goed te laten vermengen en zet deze op een koele donkere plek weg. Schud elke twee weken even om de suiker goed te laten verdelen, of ze de pot of fles omgekeerd neer (anders blijft het op de bodem liggen). Laat twee maanden afgesloten staan alvorens openen.
Het voelt een beetje als Sinterklaas, je weet dat er een cadeautje in je schoen zit maar je moet tot de volgende ochtend wachten voordat je het open mag maken. Dit recept vereist weinig handelingen maar dus wel héél véél geduld. Ik hoop dat het net zo gaat als met mijn moestuin; als je maar voldoende geduld hebt, kun je uiteindelijk genieten van een heerlijke oogst. Ik lees dolenthousiaste verhalen over deze rabarberwodka bij allerlei bloggers, dus écht mis kan het niet gaan. Als je rabarberwodka klaar is kun je ‘m in het zonnetje serveren met bruisend water, een schijfje verse aardbei en wat ijsklontjes: puur zomer!
Bron: samengesteld vertaald recept vanuit diverse Engelse blogs
19/06/2015 update
Iedereen stond op het punt om naar huis te gaan, mijn 25ste verjaardag was bijna ten einde, en toen was daar: de fles huisgemaakte rabarberwodka. En het feest duurde plots tot in de late uurtjes…
Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een fantastisch recept is! Iedereen was heel enthousiast over de smaak, en ik had na mijn verjaardag nog nét genoeg om een nieuwe foto voor jullie te maken. Ga dus gauw nog even naar de winkel om rabarber in te slaan nu het nog verkrijgbaar is. Laat je fles één a twee maande staan en je hebt gegarandeerd een fantastisch feestje 🙂