
Ingrediënten
2 pakjes bladerdeeg
6 peren
300g kristalsuiker
500ml droge witte wijn
2 kaneelstokjes
1 sinaasappel
1 losgeklopt ei
Instructies
- Schil de peren (laat het steeltje eraan zitten). Doe de suiker met de witte wijn, 400ml water, de kaneelstokjes en sinaasappelrasp in een grote pan, en breng dit langzaam aan de kook, roer totdat de suiker is opgelost.
-
Doe de peren in de pan en breng het opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat de peren 15 minuten zachtjes koken. Haal de peren voorzichtig uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier, verwijder het klokhuis met een appelboor. Breng de siroop opnieuw aan de kook, en laat deze 10 tot 15 minuten inkoken tot deze in hoeveelheid gehalveerd en ingedikt is. Laat deze vervolgens afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200C. Als de peren volledig zijn afgekoeld (lees: echt koud anders glijd het bladerdeeg ervan af), snijd je het bladerdeeg in dunne repen van 8mm breed. Bestrijk de peren met de afgekoelde siroop. Wikkel de stroken bladerdeeg om de peer heen, begin onderaan. Als je strook op is, strijk je een beetje siroop op het uiteinde en hecht je een nieuwe strook aan (zachtjes aandrukken). Blijf wikkelen totdat je bij de bovenkant van de peer bent en druk het uiteinde zachtjes aan. Snijd zes blaadjes-vormen uit het resterende bladerdeeg en maak er met een mes inkepingen in als nerven. Plak deze vlak onder het steeltje met behulp van wat siroop. Zet de bladerdeeg peren op een bakplaat en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei, sprenkel er wat suiker overheen en bak ze 25 tot 30 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat ze een kwartiertje afkoelen en serveer met wat siroop.
Al met al een indrukwekkend taartje; als je dit als dessert serveert heb je een heuse showstopper! Het recept is niet ingewikkeld, en als je het bladerdeeg kant-en-klaar koopt is het ook nog eens snel klaar. Oh, en er is weinig zo lekker als ’t smeltende gevoel van een gepocheerde peer op je tong…
Bron: BCC – Paul Hollywood