Cantuccini koekjes

Cantuccini-receptToen ik tijdens de middelbare school op uitwisseling naar Italië ging wist ik het: die Italianen die snappen het. Zij eten ’s ochtends namelijk geen bruine boterham met kaas voor ze naar school of werk gaan, zij nemen een schaal koekjes als ontbijt! Briljant, al zeg ik het zelf (hoe ze zo slank en klein blijven is me nog steeds een raadsel). Het Cantuccini koekje is by far mijn lievelingskoekje uit dit zonnige land. Super knapperig en zalig bij een lekkere espresso. Eigenlijk heel eenvoudig, maar door de amandel toch een heel ‘sophisticated’ koekje. Deze kleine Italiaanse zaligheidjes moet je echt uitproberen!

Ingrediënten
350g bloem
1tl bakpoeder
200g rietstuiker
1 vanillestokje
1 mespuntje zout
3 eieren
1 sinaasappel
200g amandelen


Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160C. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom, en meng dit met de rietsuiker. Roer vervolgens het vanillemerg en zout erdoor. Voeg een voor een de eieren toe, en kneed tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat. Rasp de sinaasappelschil en voeg deze samen met de amandelen toe aan het beslag. (Tip: je kunt ook variëren door bijvoorbeeld citroenschil of pistachenoten te gebruiken)
  2. Nu komt het grappige van de Cantuccini koekjes; ze worden namelijk twee keer gebakken (het geheim van de knapperigheid). Verdeel het deeg in twee stukken en rol deze beide uit tot een lange staaf van ongeveer 2,5 a 3cm doorsnede. Leg de staven op een bakplaat en bak deze in 30 minuten goudbruin. Haal de staven uit de oven en snijd deze in plakken van 1cm dik. Leg de plakken op de bakplaat en bak deze nog circa 10 minuten.

Cantuccini-koekjes-recept

Even laten afkoelen, (zet ondertussen een lekkere espresso voor jezelf, ja uiteraard met een Italiaanse percolator op het gasfornuis, lekker idyllisch) en genieten maar!

Bron: Rudolph’s Bakery

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s