
Ingrediënten
350g bloem
1tl bakpoeder
200g rietstuiker
1 vanillestokje
1 mespuntje zout
3 eieren
1 sinaasappel
200g amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160C. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom, en meng dit met de rietsuiker. Roer vervolgens het vanillemerg en zout erdoor. Voeg een voor een de eieren toe, en kneed tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat. Rasp de sinaasappelschil en voeg deze samen met de amandelen toe aan het beslag. (Tip: je kunt ook variëren door bijvoorbeeld citroenschil of pistachenoten te gebruiken)
-
Nu komt het grappige van de Cantuccini koekjes; ze worden namelijk twee keer gebakken (het geheim van de knapperigheid). Verdeel het deeg in twee stukken en rol deze beide uit tot een lange staaf van ongeveer 2,5 a 3cm doorsnede. Leg de staven op een bakplaat en bak deze in 30 minuten goudbruin. Haal de staven uit de oven en snijd deze in plakken van 1cm dik. Leg de plakken op de bakplaat en bak deze nog circa 10 minuten.
Even laten afkoelen, (zet ondertussen een lekkere espresso voor jezelf, ja uiteraard met een Italiaanse percolator op het gasfornuis, lekker idyllisch) en genieten maar!
Bron: Rudolph’s Bakery